Курорты и регионы ОАЭ - Рас ал Хайм - Ambotis Bulgaria
Рас-аль-Хайма

Пътуването до това емирство може да бъде за вас разнообразна комбинация от почивка на прекрасните плажове със ситен бял пясък, заобиколени от хълмовете на велиствената планина Хаджар и пясъчните дюни с разглеждане на различни исторически забележителности или посещение на природни резервати и термални извори.

Според древна легенда на това място Савската царица е спирала по време на пътуването си към цар Соломон. Заради плодородните си почви и подходящия климат тук е създаден истински оазис. Главното, което отличава това емирство от останалите са буйната растителност и значителните водни ресурси. Град Рас Ал-Хайма е разделен на две части. В западната част на града се намира Стария Рас Ал-Хайма и там интерес представляват полуразрушената крепост, старата джамия, кораловите блокове в Jazirat Ал Хамра, Националния музей, както и старата гвардия кули в покрайнините на града. В източната част на Ал-Nahil  се намира Емир дворец, пазари, изложбен център и т.н. Но основните атракции на емирството са извън столицата. Хиляди туристи са привлечени от горещите извори на спа курорт Hutt, както и от стария град - Digdaga, палмовите горички в Уади Azima, гробниците от желязната епоха в Уади CAVR и зеленината в подножието на Хаджар.  Всичко това носи истинския арабски дух на емирството.

Хотели

Въпреки, че Рас Ал-Хайма е сравнително млад курорт, тук има добре развита туристическа инфраструктура. Курортната дейност е състредоточена в столицата на емирстовото, а всички хотели са разположени на брега на Персийския залив. Гостите могат да избират от хотели 3* до хотели  5*, които по комфорт и качество на обслужването напълно отговарят на категорията си, но цените за настаняване са значително по-приемливи в сравнение с другите емирства. Изключително добре е организирано изхранването в хотелите, тъй като тук са поканени да покажат своите кулинарни умения най-добрите готвачи от европейски ресторанти и се предлага такова голямо разнообразие на различни видове кухни, каквото няма никъде по света.

Развлечения

Гостите на емирството могат да разнообразят спокойната си почивка на прекрасните пясъчни плажове с посещение на природни резервати. Сред развлеченията за туристите са аквапарка Iceland с изкуствено създаден огромен водопад и голф клуб, търговския център Al Hamra. Можете да посетите и Ал Джазира, Ал Хамра – градът призрак, където можете да видите форт с неговите охранителни кули, глинените къщи на рибарското селище, антични гробнищи и т.н.

В Рас Ал-Хайма и през нощта няма да ви е скучно. Освен в ресторантите с много вкусна кухня, можете да се забавлявате на представленията на източните хубавици и на живата музика, те не могат да ви оставят равнодушни. Това емирство се счита за най-демократичното и тук е разрешена продажбата и употребата на алкохол, а за почиващите тук няма строги ограничения в облеклото.

Туроператора за ОАЕ – Ambotis Holidays, ще направи Вашата почивка комфортна и незабравима!

Body END + JIVOSITE