Курорты и регионы ОАЭ - Шарджа - Ambotis Bulgaria
Шарджа

Много модерен град, който привлича със своите пясъчни плажове, уютни паркове, много забележителности и хубави хотели.

Разположение

Уникален е със своето разположение, намира се в източната част на Арабския полуостров, на брега на Персийския залив и Оманския залив, съвсем близо до Дубай.

Забележителности

Сред основните забележителности са джамията Фейсала, в която се събират 3 хиляди човека , паметника на Свещения Коран, с височина 7м, района Мереджа /музей на съкровищата на ОАЕ/, наблюдателните кули край брега и др. На територията на емирата има 17 музея, сред които  художествения музей, където можете да посетите различни изложби, археологическия музей, където са изложени монети, принадлежности, посуда и други артефакти и можете да научите за историческите събития от палеолита до днес, Музей по естествена история и център по арабска природа  - разположени в Парка пустиня, където можете се запознаете с растителния и животински свят на пустинята.

Хотели

В Шаржа има по-малко хотели от колкото в Дубай и те не са само 5*, тук има и 2* и 3* хотели, които са достатъчно комфортни за категорията си.

Развлечения

Шаржа е известен с много си търговски центрове и пазари. Градът е тихо място, подходящо за почивка с деца. Можете да заведете децата си в Националния парк или в Парк с развлечения в Халида. Тук няма дискотеки и барове и не се продава на алкохол, закупените от безмитните магазини алкохолни напитки туристите могат да се консумират в стаите си.  Любителите на нощния живот могат да посещават дискотеките и нощните заведения на Дубай, който се намира на около 20-30 минути. В Шаржа може да се занимавате с водни спортове, като сърфинг и гмуркане с акваланг.

Туроператора за ОАЕ – Ambotis Holidays, ще направи Вашата почивка комфортна и незабравима!


Body END + JIVOSITE