- Ambotis Bulgaria

Ларнака

Ларнака е един от трите най-големи града в Кипър. В града се развива много добре търговията и туризма.

Ларнака е град с много богата и интересна история, която води началото си от предхристиянски времена. По това време на мястото на града е имало голямо пристанище.

Градът гостоприемно отваря вратите си за тези, които искат да се отпуснат в комфорт и удоволствие. Почивката тук е преди всичко плажна почивка. Температурата през летните месеци достига 32 °C и водата се затопля перфектно.

Една от основните забележителности на Ларнака е християнската църква "Св. Лазар". Църквата е построена през IX век на мястото на гроба на Лазар, който в продължение на много години е бил епископ на Кийт (Ларнака). Част от мощите му се съхраняват в църквата. Сред основните забележителности са най-древния археологически обект на Kition - археологическия музей, турска крепост, Римокатолическа църква с францискански манастир и др.

Много популярно и любимо място за туристите е крайбрежната алея Финикудес. Името е напълно оправдано, тъй като по целия насип, който се намира само на няколко десетки метра от морето, са засадени високи палмови дървета. От двете страни има множество кафенета и барове, много от тях са с открити тераси и прекрасна гледка към пристанището и яхтите.

В града са добре развити водните спортове: уиндсърфинг, яхтинг, парасейлинг, гмуркане. За любителите на гмуркането се предоставя уникална възможност да разглеждат и изследват потънали кораби.

Лимасол

Лимасол се счита за най-забавния и "космополитен" град, предпочитан за почивка както от млади хора, така и от семейства с деца. Специално за децата има три водни парка, увеселителен парк и единствения зоопарк в Кипър. Курортът е особено подходящ за тези, които искат да посетят и разгледат различни части на острова, защото се намира на половината път между всички забележителности.

На разположение на туристите е голям избор от първокласни хотели, ресторанти, таверни, кафенета, барове и дискотеки. Гостите на града могат да се възползват и от разнообразните екскурзии по интересни туристически маршрути.

Всички плажове в района са с тъмен пясък, а някои са покрити и с чакъл. Най-популярният плаж е Dassudi, който е получил "Син флаг", заради чистотата си. Най-добрият плаж е Ladies Mile и е с дължина почти 8 километра.

Пафос

Пафос е известен най-вече като родното място на Афродита. Модерният Пафос е разделен на две части: едната е разположена на хълм, където се намират търговския център на града, пазара и администрацията; а другата, «Като Пафос», представлява туристическа зона с луксозни хотели, барове и таверни. В тази част е построена нова алея, която води до яхтеното пристанище, от където се откриват невероятни гледки.

Протарас

Протарас е курортно градче с пясъчни плажове и красиви скалисти заливи, идеално място за спокойна семейна почивка. Тук има много модерни хотели, както и хотелски апартаменти, подходящи за семейства. Протарас може да бъде препоръчан и на тези, които предпочитат да са близо до Агия Напа, заради неговите развлечения, но в същото време да са настанени на тихо и спокойно място.

Агия Напа

Агия Напа е популярен курорт с оживен нощен живот, идеално място за младежи. Нищо чудно, че Агия Напа (или Айя Напа) често се нарича „втората Ибиса”: заради огромния брой дискотеки, барове и таверни. Водният парк, широките плажове със златист пясък и плиткото безопасно море правят това място много привлекателно и за семейства с деца.

В центъра на града има много ресторанти, нощни клубове и магазини за сувенири. Нощният живот на Агия Напа е съсредоточен на така наречената "улица на клубовете". Там на пешеходната алея, пред входа на заведенията, промоутърите раздават листовки за напитки и активно канят хората в баровете, дискотеките и на партитата. В някои клубове партитата постепенно се превръщат в улични танци. Атмосферата е неформална и неконтролируема. Много млади хора от Англия, Финландия, Русия, Франция, Испания и т.н. пристигат в Агия Напа заради приятелската и младежка атмосфера в града. Тук много лесно може да завържете нови запознанства и да си намерите компания. На площада в центъра на града, близо до фонтана, църквата и манастира се провеждат безплатни концерти на открито няколко пъти в седмицата.

Body END + JIVOSITE