Курорты и регионы ОАЭ - Ум ал Кувейн - Ambotis Bulgaria
Умм-эль-Кувейн

Въпреки скромните си размери, региона по нищо не отстъпва на по-големите градове – гъсти мангрови гори близо до брега, дълга чиста плажна ивица с приказни пясъчни дюни и плодородни оазиси. Новото на обслужване съвсем не е по-ниско от колкото в големите градове, но цените са значително по-добри. Това малко емирство се намира на западния бряг между Рас Ал-Хайма и Аджаман, основната дейност на местното население тук са традиционните занаяти и риболова. За разлика от останалите емирства тук и през горещите летни месеци през целия ден духа прохладен бриз и това създава благоприятен микроклимат за целогодишна почивка.

Забележителности

Сред многобройните забележителности, интерес представляват аквариума, археологическия музей, разположен в крепостта, която в миналото е защитавала града от вражеските набези, можете да се запознаете с колекцията на шейха от палми, лодки и старинни кораби. На острова Ал Шариях се намира най-големия резерват за птици. Източно от главния полуостров има група острови с прекрасни плажове и чист фин пясък и брегове обрасли с гъста растителност.

Хотели

Тук няма супер луксозни комплекси, но хотелите са с добро обслужване и качествени услуги, което ви дава възможност да прекарата своята комфортна и не скъпа почивка.

Развлечения

Гостите на региона имат прекрасна възможност да се включат в многобройните екскурзии и развлекателни програми, да се занимават с различни видове спорт, да се гмуркат с акваланг и да играят плажен волейбол. Туристите могат да гледат състезанията за надбягване с камили или ако искат да повишат адреналина си да участват в рали с бъгита в дюните. Любимо място за децата е аквапарка Dreamland, който представлява палмов оазис с много водни пързалки и басейни с различни форми и размери, водата в които е много солена, концентрация на сол се доближава до тази в Мъртво море. За любителите на екстремните преживявания тук предлагат незабравими екскурзии с въздушен балон. Този регион препоръчваме на тези, които искат да прекарат почивката си на уютно и тихо място в екзотична страна.

Туроператора за ОАЕ – Ambotis Holidays, ще направи Вашата почивка комфортна и незабравима!


Body END + JIVOSITE