Обединени арабски емирства - Ambotis Bulgaria

Екскурзии в ОАЕ

Экскурсии-в-ОАЭ

6 Емирства за един ден

uae_excurs_1.jpg

Това е една от най-забележителните изпълнени с приключения екскурзии. Веднага след като се разделите с ярките светлини на ултрамодерния Дубай поемате към Шаржа – древната културна столица на Близкия Изток. След това ще посетите старинния дворец на шейха на Аджаман, в който сега се помещава музей на восъчните фигури и ще преминете покрай места с исторически разкопки в Ум Ал-Кувейн и големия каньон в Рас Ал-Хайма. След това нашия маршрут ви води до крайбрежието на Индийски океан в района на Фуджейра, където ще имате възможност да се изкъпете и да обядвате. Тази екскурзия ще ви даде рядката възможност да посетите 6 от 7 емирства в продължение само на един ден. 

Абу-Даби с морски круиз

uae_excurs_2.jpg

Тази екскурзия е добра възможност да разгледате Абу Даби, такъв какъвто не го познавате. В хотел Емирейтс Палас можете да разгледате изложба на новите проекти в столицата на ОАЕ. Ще те посетите етнографско село, за да може да направите паралел между миналото и бъдещето. Морският круиз на модерна яхта около пръснатите като бисери острови в залива и красивата крайбрежна улица по залез слънце ще ви оставят незабравимо впечатление от столицата на ОАЕ. Ще имате възможност да снимате една от най-красивите джамии в света – Джамията на шейх Зайед. Края на екскурзията настъпва когато изтощителната жега отстъпва място на приказното нощно великолепие на Абу Даби.


Делфинотерапия

uae_excurs_3.jpg

Имате уникалната възможност да се докоснете до света на живата природа като поплувате с делфини и да се насладите на общуването си с тези уникално умни животни. Делфините са много доброжелателни и с весел нрав. В стойността на екскурзията са включени снимки от професионален фотограф в Делфинариума и ще ви остане спомен за цял живот.


Светът на Ферари

uae_excurs_4.jpg

Основна забележителност в Абу Даби, на остров Яс от 2010 година е най-големият закрит тематичен парк в Близкия изток - Ferrari World. На неговата територия са разположени повече от 20 атракциона за деца и възрастни, като пързалки достигащи скорост 220 км/час, 18 кинозали, многобройни ресторанти и много магазини. На разположение на гостите е уникалнатата автошкола Ferrari, тук се ползват имитиращи модели, които буквално ще ви накарат да се почувствате като пилот от Формула 1. Незабравимото впечатление за малки и големи е гарантирано!


Пътуване до аквапарка Дримленд

uae_excurs_5.jpg

За любителите на водните забавления препоръчваме да посетят огромния аквапарк в Ум Ал- Кувейн. На разположение на посетителите са многобройни водни пързалки и атракциони, басейн с изкуствени вълни и многобройни ресторанти и барове. Близо до аквапарка има и от скоро открит клуб по стрелба, където можете да постреляте с истинско оръжие.


Пътуване до хотел Атлантис

uae_excurs_6.jpg

Едно от новите „чудеса на света“ е изкуствения остров Палма Джумейра. Каним ви да посетите това приказно място, където в хотел Атлантис има открит невероятен комплекс от водни атракциони – Адвенчър. Огромният аквапарк заема територия от 17 ха и е разположен на плаж с дължина от 2 км. Сред атракционите са живи акули, аквариуми със скатове и многобройни риби. И ако това не е достатъчно забавно за вас, можете да поплувате в лагуната с делфини. Очакват ви незабравими преживявания и впечатления!


Сафари в пустинята (с вечеря)

uae_excurs_7.jpg

Предлагаме ви да се откъснете от градската суета и да се докоснете до невероятната красота на играта на слънце и сянка в пустинята при залез слънце. С мощни джипове ще преминете по вълните на пясъчните дюни и ще стигнете до самото сърце на пустинята където във въздуха цари приключенски дух. За да се потопите и почувствате тази невероятна атмосфера ще има наргилета, танцьорки, национални костюми, пясъчни ски и бъгита /срещу допълнително заплащане/. 


Екскурзия до столицата на ОАЕ - Абу-Даби

uae_excurs_8.jpg

Това е екскурзия до един от най-красивите градове в арабския свят – столицата на ОАЕ. До скоро  е бил островно селище с малки къщички, а днес представлява център на нефтения бизнес, град с великолепни фонтани, величествени джамии, блестящи небостъргачи, зелени градини и паркове, предизвикващи възхищението на всички посетители. В програмата на екскурзията са включени посещение на етнографско село, Дворцовата крепост „Al Hosn” – крепостта е наричана още Белия форт, ще можете да направите снимки на една от най-красивите джамии в света на Джамията на шейх Заейд и ще имате възможност да посетите разкошния 5-звезден хотел Емирейтс Палас – шедьовър на съвременната архитектура. В допълнение на неверояните преживявания ще вечеряте в арабски ресторант. Вашето пътуване ще ви остави незабравими впечатления!

Нощен Дубай

uae_excurs_9.jpg

Това е възможност да се потопите в атмосферата на приказния блестящ Дубай. Вечерта, когато изтощителната жега си отива, Дубай засиява в приказното си великолепие! Ще се разходите до най-високата сграда в света Бурж Халифа и ще се насладите на великолепното музикално шоу на фонтаните, ще видите стария пазар Souq al Bahar, ще се снимате на фона на невероятните нощни светлини на Бурж ал Араб, ще посетите изкуствения палмов остров и най-хубавия му хотел Атлантис и след това ви очаква едно незабравима разходка на яхта в най-модерния район на града Дубай Марина /30-40 минути/. Завършваме нашето пътуване в бара на хотел Grosvenor House, където на 44 етаж се разкрива пред вас невероятна гледка на ултрамодерния Дубай /с включена една напитка по избор, по желание може да останете там/

Посещение на хотел Бурж Ал Араб

uae_excurs_10.jpg

Това е един от най-високите хотели в света, достига до 321 метра надморска височина и е построен върху изкуствено създаден остров в океана, на 280 м от брега. Със своя блясък, величие и разкош съвсем заслужено си е извоювал правото да бъде визитна картичка на Дубай. В построяването на хотела са участвали 3000 компании и 250 дизайнера. А в интериора на хотела са използвани близо 1790 кв.м. от чисто злато. За да посетите това чудо на съвременната архитектура е необходимо да имате резервация за обяд или вечеря в някой от ресторантите на хотела.


Body END + JIVOSITE