Условия за анулация - Ambotis Bulgaria

ВАЖНО!

Официална позиция на „Амботис Холидейз България" ЕООД във връзка с обявеното извънредно положение в страната и произтичащите от това последствия върху организираните от туроператора пътувания.Вследствие усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и във връзка с решението на Народното събрание от 13.03.2020 г. за обявяване на извънредно положение, в съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб и с указанието на Министерство на здравеопазването за мерките срещу Covid-19 и съгласно Заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13 април 2020 г., включително Ви уведомяваме, че:

"Амботис Холидейз България" ЕООД временно преустановява всички организирани изходящи туристически пътувания за срока на действие на Заповед № Т –РД-16-76/17.03.2020г. на Министъра на Туризма на Република България и спира изпълнението на задълженията по всички договори с потребителите за срока на непреодолимата сила. Докато трае извънредното положение "Амботис Холидейз България" ЕООД НЕ ПРЕКРАТЯВА договорите за туристически пакети, а само спира изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения по тях, с цел да предостави възможност за защита на интересите на двете страни, следствие на което "Амботис Холидейз България" ЕООД не дължи връщането на заплатените авансови или окончателни плащания по спрените договори.


На всички потребители резервирали пътуване с "Амботис Холидейз България" ЕООД, които имат сключени договори и потвърдени пътувания, се предоставя възможност да използват цялата заплатена от тях сума по същата или друга дестинация до края на 2020 г. или да използват заплатената сума в бъдещ период, която ще се запази под формата на ваучер с валидност до 31.12.2021 г.

Всички клиенти, които желаят да се възползват и да променят датата си на пътуване или дестинацията, е необходимо да ни уведомят писмено, за да можем да направим нужната промяна и да приложим анекс. Подписването на анексите ще се осъществи след отпадане на препоръката за дистанционнен режим на работа.

Надяваме се на разбиране за сложността на възникналата ситуация, на разумна преценка и вземане на неемоционални решения при така предложените от туроператора възможности!

Официалната позиция на "Амботис Холидейз България" ЕООД може да бъде променена, при възникване на нови обстоятелства, разпоредби и заповеди на министерства и други държавни органи, следствие динамичността и непредвидимостта на обстановката.


Подробни условия за анулиране съгласно Договора

В случай на анулиране на потвърдена резервация по редовни цени, клиента дължи следните неустойки:
 • до 43 дни преди датата на пътуването - 20 евро.
 • от 42 до 23 дни преди датата на пътуването - 30% от общата стойност на туристическия пакет
 • от 22 до 17 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на туристическия пакет
 • от 16 до 10 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на туристическия пакет
 • при по-малко 9 дни датата на пътуването или NO SHOW – 100% от общата стойност на туристическия пакет

Горните условия са валидни, ако Договорът за туристически пакет не посочва други различни условия за отказ/анулиране на туристическия пакет. Горните условия НЕ са валидни при резервации за следните хотели: GRECOTEL hotels, SANI hotels, IKOS hotels, DANAI Beach Resort, EAGLES Palace и др.

В случай на анулиране на потвърдена резервация по оферти по „РАННИ ЗАПИСВАНИЯ“, „СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА“ LAST MINUTE и Великденски празници, неустойките са както следва:

 • до 51 дни преди датата на започване на изпълнение на туристическия пакет –такса за прекратяване, равняваща се на 50% от общата пакетна цена на резервирания туристически пакет;
 • при по-малко 50 дни датата на пътуването – 100% от общата стойност на туристическия пакет

Горните условия са валидни, ако Договорът за туристически пакет не посочва други различни условия за отказ/анулиране на туристическия пакет. Горните условия НЕ са валидни при резервации за следните хотели: GRECOTEL hotels, SANI hotels, IKOS hotels, DANAI Beach Resort, EAGLES Palace и др.

Заявки за анулиране на резервации се приемат само в писмена форма и се обработват от ТУРОПЕРАТОРА до 17:00 ч. в работните дни. Заявки получени след 17:00 часа или в почивни и празнични дни се обработват в първия следващ работен ден, при което се прилагат неустойките за анулиране, валидни към датата на обработка на заявката за анулиране. При анулиране следва да се имат предвид почивните и празничните дни в България и държавата на пътуването.

 1. В случай на анулация на резервация с дати на пътуване в периода от 24.12 до 10.01, размерът на неустойката е от 90% до 100% от стойността на туристическия пакет.
 2. При анулиране на отделни хотели, независимо от момента на анулиране, е възможно да се наложи санкция в размер до 100% от стойността на туристическия пакет.
 3. В случай на анулиране на издадени самолетни билети се начислява неустойка в зависимост от тарифите и правилата на авиокомпанията.
 4. В случай на неспазване на сроковете и условията за плащане на резервацията, резервацията може да бъде отменена без допълнително уведомление. Анулирането на резервацията не освобождава клиента от плащане на неустойки по договор.

Body END + JIVOSITE