Подробни условия за анулиране съгласно Договора

  1. В случай на анулиране на потвърдена резервация, е възможно да се удържат следните санкции от клиента:
  • до 51 дни преди датата на пътуването без неустойки
  • от 50 до 31 дни преди датата на пътуването - 1 нощувка/със съответното изхранване
  • от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
  • при по-малко 20 дни датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването

Тези срокове не са валидни в периоди на празници или ако в общите условия за конкретното пътуване е посочено друго.

Заявки за анулиране на резервации се приемат само в писмена форма и се обработват от ТУРОПЕРАТОРА до 17:00 ч. в работните дни. Заявки получени след 17:00 часа или в почивни и празнични дни се обработват в първия следващ работен ден, при което се прилагат неустойките за анулиране, валидни към датата на обработка на заявката за анулиране. При анулиране следва да се имат предвид почивните и празничните дни в България и държавата на пътуването.

  1. В случай на анулация на резервация с дати на пътуване в периода от 24.12 до 10.01, размерът на неустойката е от 90% до 100% от стойността на пътуването.
  2. При анулиране на отделни хотели, независимо от момента на анулиране, е възможно да се наложи санкция в размер до 100% от стойността на пътуването.
  3. В случай на анулиране на издадени самолетни билети се начислява неустойка в зависимост от тарифите и правилата на авиокомпанията.
  4. В случай на неспазване на сроковете и условията за плащане на резервацията, резервацията може да бъде отменена без допълнително уведомление. Анулирането на резервацията не освобождава клиента от плащане на неустойки по договор.
  5. Извършването на всякакви промени (промяна на паспортни данни, промяна на дата на резервацията, замяна на туристи, замяна на услуги, и т.н.) се извършва със съгласието на туроператора, ако е възможно, като туроператорът си запазва правото да преизчисли разходите за резервацията и изисква от клиента допълнителна такса от 20 лв.

*Забележка: Размерът на неустойките е примерен и се определя във всеки отделен случай.

Body END + JIVOSITE